Отпускат финанси за изграждане на пристройки за външен асансьор на АГ болница във Варна

Medical and hospital corridor defocused background with modern laboratory (clinic)

Промяна в капитала на „Специализираната болница по акушерство и гинекология за активно лечение проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ гласуваха на днешното онлайн заседание членовете на ПК „Собственост и стопанство“. Те решиха капиталът да бъде увеличен с 323 500 лв., представляващи стойността на отпуснатите от общинския бюджет средства за изграждане на пристройки за външен асансьор към съществуващата сграда.

Гласувано бе имоти, собственост на Община Варна, да бъдат предоставени за безвъзмездно управление на Висшия съдебен съвет. Единият – в ж.к. „Чайка“ до бл. 34, е за нуждите на Административен съд – Варна, а другият на ул. „Кракра“ 2 е за Прокуратурата.

Безвъзмездно право на управление върху имоти-общинска собственост получиха и няколко варненски училища и детска градина „Слънчо“.

Взето бе също решение за предоставяне безвъзмездно за ползване спортните обекти и съоръжения на Община Варна в: СК „Простор“, СК „Локомотив“, ПК „Приморски“, спортна зала на I ЕГ, ОСРК „Младост“, тенис кортове „Чайка“, Конна база и Гребна база на спортните клубове. Срокът е 5 години – от 1 януари 2021 до 31 декември 2025 г., като единствено режийните разходи, свързани с ползването на имотите, ще се плащат от ползвателите.

На днешното заседание съветниците дадоха също съгласието си два апартамента да бъдат включени в общинския жилищен фонд „Резервен“, а трети да се впише във фонд „Жилища за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди“.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии