Остава в сила ареста на мъж, обвинен за грабеж във Варна

Апелативният съд потвърди определение на Окръжния съд във Варна, с което е оставен в сила постановеният през септември арест на обвинен в грабеж. Зоран А., заедно с братовчед си Милан А. са привлечени към наказателна отговорност за посегателството, извършено във Варна на 17 август. Според обвинението, те отнели портфейл, мобилен телефон и 20 лв,, като използвали сила. И двамата братовчеди са с богато криминално минало. Деянието е било осъществено в условията на опасен рецидив.

В жалбата си Зоран А. помоли за по-лека мярка за неотклонение, тъй като има 5 деца и очаква раждането на шесто. Твърди, че не бил се укрил.

Апелативната прокуратура счита, че са налице всички предпоставки за задържането на обвиняемия в ареста.

Защитата на 28-годишния мъж увери, че няма риск той да се укрие или извърши престъпление, предвид приключването на процесуално-следствените действия по разследването.

Апелативният съд заключи, че жалбата е неоснователна. От събраните доказателства на този етап от разследването, което е пред приключване, остава обосновано подозрението, че Зоран А. е съпричастен към деянието. Това е видно от свидетелски показания и от собствените му обяснения. Тъй като мъжът има постоянно местоживеене, няма опасност да се укрие. Остава обаче реална опасността да извърши престъпление, предвид съдебното му минало. Осъждан е 6 пъти.

Като съобрази наличието на две от законовите изисквания за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение, съдебният състав потвърди задържането под стража на обвиняемия в грабеж Зоран А.

Съдебният акт на Апелативен съд – Варна е окончателен.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии