Варненският апелативен съд изпрати бъдещия младши съдия Симона Донева

Варненският апелативен съд изпрати по пътя на съдийската реализация своя досегашен съдебен помощник Симона Донева. Тя стана част от екипа ни веднага след дипломирането си и повече от 4 години работеше в помощ на съдиите от Гражданското и Търговското отделения. След като успешно премина конкурса за младши съдии, сега Донева ще продължи да учи и трупа практически опит от колегите в Окръжен съд – Варна.

Ръководството на Апелативния съд призна, че това е желана, очаквана, но и тъжна раздяла, заради безспорните професионални и човешки достойнства на Симона.
Спазването на противоепидемичните ограничения наложи провеждането на церемонията в камерен, почти семеен кръг. А председателят на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян се обърна с топли думи към Симона: „Привилегия е, че професионалният ти път започна от едно високо стъпало – Апелативния съд. Надявам се в следващите колективи, в които работиш, да срещаш подобна топлина, подкрепа и уважение като в нашия“.

Председателят на Гражданското отделение съдия Милен Славов пък разтълкува смисъла на усилията: „Често съдбата ни поднася препятствия, но те са за да покажат нашите качества. Ти разкри своите – отговорност, амбиция и търпение в постигането на професионалните цели. Пожелавам ти, когато станеш съдия, да не губиш и за секунда вярата в това, че правото е средство за защита на най-висшите ценности и на човека, и на обществото. Ние сме призвани да използваме това единствено средство. Бъди честен съдия, какъвто и честен човек си!“

С благодарност към първите си учители в съдебната система, Симона обеща да се постарае да прилага наученото и да им дава поводи за гордост.

От името на всички колеги, съдебният администратор Ани Бъчварова пожела на Донева не след дълго отново да се върне сред нас, вече в качеството си на апелативен съдия.

Съдиите и съдебните служители в Апелативния съд пожелават „На добър час!“ на младши съдия Симона Донева.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии