В Германия влизат в сила нови противоепидемични мерки

Aerial view on Alexanderplatz and Berlin city at sunset, Berlin, Germany

От 1 декември в Германия влизат в сила нови ограничения с цел намаляване на инфекциите с COVID-19. Те ще важат за населени места с повече от 50 инфекции на 100 000 жители. При повече от 200 инфекции на 100 000 жители могат да бъдат въведени още по-строги мерки.

Частичният локдаун продължава засега до 20-ти декември (вероятно ще бъдат удължени до края на годината). Това означава, че хотели за посещения с цел туризъм, ресторанти освен за поръчки за вкъщи и доставки по домовете, барове, културни институции и фитнес-зали остават затворени.

Ограничение на контактите: частни събирания ще са разрешени само с до макс. 5 души от макс. 2 домакинства. Децата до 14-годишна възраст не се броят.

Изключения има за коледните празници. От 23-ти декември до 1-ви януари е разрешено събирането с до 10 души, независимо от колко домакинства. Децата до 14 години не се броят.

Училищата и детските градини остават отворени. В зависимост от регионалната ситуация маските могат да бъдат задължителни и за учениците от 7-ми клас нагоре. Училищните ваканции започват на 19-ти декември.

Маските ще бъдат задължителни и пред магазините и на паркингите. В магазини до 800 кв.м. е разрешено допускането на един клиент на 10 кв.м. , а при по-големи магазини – 1 клиент на 20 кв.м. Маските са задължителни в публични помещения, както и на открито, където едновременно се намират много хора.

Използването на фойерверки на Нова година засега не се забранява.

 Финансовите помощи за ресторанти, фитнес-студия и др. се удължават.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии