Премиера на документален филм “100 години ИУ – Варна” с академични традиции в бъдещето

Поради удължаването на противоепидемичните мерки в страната премиерата на документалния филм “100 години Икономически университет – Варна с академични традиции в бъдещето” ще се състои онлайн в официалния YouTube канал на университета на 1 декември 2020 г. от 17.00 ч.

Документалният филм се подготвя от екип на ИУ – Варна със съдействието на БНТ – Варна. Той е посветен на вековния юбилей от създаването на висшето училище и се реализира по проект с финансовата подкрепа на фонд “Култура” на Община Варна в направление 2.5. “Филмово изкуство”.

Проектът цели да опубличи както достойната история, така и модерното настояще на първото висше икономическо училище в България. Сценарият на 30-минутния филм онагледява достъпно и интересно исторически факти за създаването на ИУ – Варна с ценни архивни кадри, както и знакови моменти от съвременния му живот – учебен процес, научноизследователска работа, студентски дейности, културен и спортен календар, и др. Автор на сценария е Бистра Варнева, режисьор – Мариета Бобева, оператор – Неделчо Чавдаров, монтажист – Владимир Томчев.

Организацията и управлението на проекта се осъществява от екип служители на Икономически университет – Варна с експертиза в различни области: Елица Виденова – ръководител на проекта, е журналист с дългогодишен телевизионен опит, експерт “Връзки с обществеността” в ИУ – Варна; Росица Заркова – ръководител на университетската библиотека, и Милена Комитска – експерт “Реклама” , са експерти “Проучвания и анализи”. Координаторът на проекта Миглена Станева е експерт “Програми и проекти” в ИУ – Варна. Счетоводителят Галина Андреева е старши счетоводител във Финансово-счетоводния отдел.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии