Осъдиха мъж от Игнатиево, укрил над 95 хил. лева данъци

Варненският окръжен съд призна за виновeн 51-годишния Атанас В., който при условията на продължавано престъпление, осъществявал търговската дейност и управлявал еднолично дружество и избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

В периода от 09.05.2014г. до 20.01.2015г. във Варна подсъдимият използвал документи с невярно съдържание при упражняване на стопанска дейност на дружеството „Домстрой-Деси“ ЕООД. Така потвърдил неистина и затаил истина в подадени декларации и приспаднал неследващ се данъчен кредит в общ размер на 95 563,72 лева, от които данък „Добавена стойност“ в размер на 70 003,14 лева и корпоративен данък в размер на 25560,58 лева,

Атанас В. е от Игнатиево, с основно образование, женен, работи, с чисто съдебно минало.

За извършеното престъпление, Варненският окръжен съд наложи на 51-годишния мъж наказание 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване отлага с изпитателен срок от 3 години. Кумулативно предвиденото наказание – конфискация на част или на цялото имущество не му беше наложено.

Съдът остави без уважение предявения граждански иск от Министъра на финансите, като представляващ Държавата за сумата в размер на 95 563,72 лв. като неоснователен.

Атанас В. е осъден да плати направените по делото разноски в полза на Държавата, от които 1602.95 лева по сметка на ОД на МВР – Варна и 1570 лева по бюджета на съдебната власт по сметка на Окръжен съд – Варна.

Присъдата подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии