Заседание на Общински съвет-Варна днес

Общинският съвет във Варна ще заседава днес дистанционно. Това е първата сесия в историята на местния парламент, която ще се състои онлайн заради усложнената ситуация с COVID-19.

Съветниците вече имат опит, защото част от заседанията на комисиите към Общинския съвет през последните осем месец се проведоха от разстояние. Видеоконферентната връзка ще продължи да се осъществява  през мобилното приложение Google Hangouts Meet.

Заседанието с начален час 10:30 ще се състои при спазване на всички законови изисквания за кворум и гласуване. То ще може да се проследи в YouTube канала на Общински съвет-Варна.

В предварителния дневен ред на днешната сесия , която е извънредна, са включени три точки. Основна тема  ще бъде отпускането на средства от общинския бюджет за петте ДКЦ-та, в които вече има или предстои да бъдат разкрити COVID зони.

Другите две точки са упълномощаване на представителите на Община Варна да участват в Общото събрание на съдружниците на „ВиК-Варна“ на 1 декември и в извънредното Общо събрание на „Асоциация по ВиК“, насрочено за 15 декември 2020 г.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии