Откриха изложение „Туризъм ЕКСПО – Дестинация Варна“

Изложение “Туризъм ЕКСПО – Дестинация Варна” бе открито официално днес от кмета на Варна Иван Портних, Франк Кванте – изпълнителен директор на “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

Истинско предизвикателство е да говорим днес за новите бизнес модели в туризма – в условията на световна пандемия. Затова поздравявам организаторите за енергията и куража да организират и реализират това събитие, коментира кметът Иван Портних. Той изрази увереност, че благодарение на добрата комуникация и сътрудничество между туристическия бранш, местната и държавна власт, кризата ще бъде преодоляна, а секторът – възстановен.

„2020 г. бе тежка за световния туризъм, но днес в изложението ще се включат и собствениците и мениджърите на хотели, които изпращат успешен сезон. Те ще споделят своя опит и ще говорят как са направили това.  Всички говорят за пагубна година, как туризмът е на колене, как един отрасъл ще се заличи, а това категорично не е вярно. Туризмът е бизнес, който повишава имунната система на нас и нашите семейства“, заяви Павлин Косев, организатор на събитието.

Сред обсъжданите теми на форума са “Бъдещето на туристическия сектор през погледа на националната и местна власт”, “Новите Covid тенденции във въздушния трафик и какво да очакваме в чартърните програми през 2021” и др.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии