Осъдителна присъда за кражба от строителен хипермаркет

В процедура на съкратено съдебно следствие с признание на вината, Районният съд във Варна осъди 38-годишен мъж за кражба на маркова лазерна ролетка от голям строителен хипермаркет във Варна.

Кражба е извършена на 31 юли 2019 година. Подсъдимият отишъл до рафта, където били изложени за продажба различни модели технически инструменти от този вид, взел ролетка на стойност около 200 лева и я прибрал в черна найлонова торба. Веднага след това напуснал магазина, като излязъл не през касовата зона, а през един от аварийните изходи.  Съмнителното напускане на магазина с крадената вещ било забелязано от охранителите, а подробностите на самото деяние били заснети в  записите на видеокамерите.

38-годишният подсъдим е осъждан. Съдът извърши групиране на наложените му наказания по настоящото дело и по предходно осъждане, също за кражба, като определи той да търпи най-тежкото от тях –  6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и направените по делото разноски.   

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии