Ден на толерантността във варненското СУ “Гео Милев”

„Моето послание за толерантност“  под този наслов учениците от Средно училище „Гео Милев“ – Варна  организираха инициатива по повод 16 ноември – Международния ден на толерантността. Всеки ученик от I до XII клас можеше да се включи със свое послание – кратък текст, рисунка, песен, танц, есе, презентация.

„Да си толерантен към някого означава не само да си мил с него, а да разбираш мислите му, да виждаш нещата от неговата гледна точка, да не му се подиграваш“ е написала Ралица Везненкова в своето послание, „Един свят – общи мечти“, убеден е Борислав Михайлов. А Иван Николов е направил своето послание в стихове:

Нека бъдем толерантни,

смели и добри.

Нека се усмихнем,

и любовта да ни крепи.

Ако някой е различен-

ти подай ръка.

Примера си личен

показвай на света.

Какво още мислят учениците за толерантността, може да намерите в тяхната обща презентация.

До края на деня, във фоайето на училището, ще бъде  подредена изложба с творбите на децата.

Инициативата е на Ученическия  Парламент на СУ „Гео Милев“, който работи от началото на учебната година. Днес членовете на парламента тържествено онлайн приеха неговия устав, който определя правилата, по които ще работи ученическото самоуправление и се заклеха „да изграждат училищен дух на принадлежност, да обогатяват и развиват традициите на училището, да допринасят да бъде естествено място за изява на знанията, уменията и способностите на учениците.“


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии