За пореден път студентите от ТУ – Варна се състезаваха в STRONGMAN’2020

На 29.10.2020 г. се състоя надпреварата Стронгмен-10 на ТУ Варна. Състезанието по традиция се провежда през месец април, но беше отложено поради епидемиологичната обстановка в страната и преминаването на университета в онлайн обучение.

За пореден път, турнирът се проведе със съдействието на Община Варна и СС към ТУ Варна, а главен организатор бе секция “Спорт” към ДЕПОС на ТУ Варна и основателят на състезанието ст. пр. Николай Янчев. Участие в него взеха общо 17 студенти от различни курсове и специалности в университета. За съжаление, този път нямаше гости от други ВУ както през последните години. Всеки от участниците получи тениска на турнира, а наградите бяха ваучери за спортен магазин  на стойност 1-во място 150 лева, 2-ро място 130 лева. Състезателите бяха разделени на две категории – до 80 кг и над 80 кг. Те премериха сили в 5 вече традиционни дисциплини:

 1. Повдигане на чували с пясък върху варели за време.
 2. Теглене на 70 кг. гума 20 метра за време.
 3. Премятане на 300 кг. гума 20 метра за време.
 4. “Фермерска разходка” 40 метра, с 2 тежести по 28 кг. за време.
 5. “Кръгът на Конан”, изминаване на по-голямо разстояние в кръг със съпротивление.

Индивидуално класиране в състезанието:

Категория да 80 кг:

 1. Антон Дюлгеров – Е
 2. Ахмед Ахмедов – КСТ
 3. Цветомир Илиев – СУТ

Категория над 80 кг:

 1. Анастас Димитров – А
 2. Мануел Василев – ИКТ
 3. Ивайло Великов – А

За пореден път организаторите на атрактивното състезание – катедра „Физическо възпитание и спорт“ и Студентският съвет се постараха да създадат отлични условия за участниците и направиха всичко възможно то да протече без травми, нарушения и в спортсменски дух.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии