Три училища се включиха в програма за приобщаващо образование във Варна

Основно училище „Ангел Кънчев“, ОУ „Черноризец Храбър“ и ОУ „Стефан Караджа“ се включиха в програма за приобщаващо образование на деца, ученици и студенти от различни етнически групи и в неравностойно положение. Инициативата се проведе през месец октомври, с цел насърчаване на четенето сред подрастващите, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

По повод Деня на народните будители в училищата бяха организираха различни мероприятия, като създаване на кът за четене в класната стая, изработване на постер „Обичам да чета, защото…“, илюстриране на любими приказни герои, четене на открито, изследователска работа в училищната библиотека и други. Целта бе провокиране на активен интерес към книгите, стимулиране на детската мисъл, възпитаване на любов към четенето. По време на дейностите децата са разказали, че интересът им към книгите не е отстъпил пред електронните устройства и дигиталните средства за получаване на информация и знания.

Програмата за приобщаващо образование има за цел да се осигури достъп на всяко дете до качествено образование и подкрепа за личностно развитие в подходяща физическа, психологическа и социална среда, както и създаване на възможности за развитие и участие във всички аспекти на живота на общността.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии