ВСУ “Черноризец Храбър” бе отличен с три награди “Варна”

Кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов връчиха днес награди „Варна“ в областите на културата, науката и образованието. Церемонията се проведе в Юнашкия салон в морската столица.

ВСУ “Черноризец Храбър” бе отличен с три награди “Варна”:

►  Научен колектив с ръководители доц. д-р Красимир Недялков – Президент на ВСУ “Черноризец Храбър” и Владимир Бронфенбренер, за проекта „Черноморска академия за сигурност“.

►  Проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на Юридическия факултет на ВСУ “Черноризец Храбър” – за създаване на учебния модул „Криминалистика“ и единствената в страната комплексна магистърска програма по „Съдебна експертиза“ във Варненския свободен университет, както и за книгата „Обща теория на криминалистиката“.

► Научен колектив с ръководители доц. д-р Галина Момчева  – ръководител на катедра “Информатика” на ВСУ “Черноризец Храбър” и доц. д-р Стоян Павлов от катедрата “Анатомия и клетъчна биология” на МУ – Варна – за проект на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ за създаване и развитие на научно-изследователска междууниверситетска екосистема по анализ на биомедицински изображения BioMed Varna.

“Награда „Варна“ се дава от граждани на граждани! Затова вярвам в обективната преценка за номинираните – хора с принос за развитието на духовността, с високи професионални постижения в своите области, с активна гражданска позиция.  За съжаление, образованието, науката и културата са сферите с най-голям риск от тежки последствия заради пандемията. Затова искам да Ви уверя, че Община Варна ще продължи да бъде Ваш верен партньор”, обърна се към наградените кметът Иван Портних. “В днешните времена повече от всякога се нуждаем от личности като Вас, хора, които крепят духа ни и са основа на нашият оптимизъм”, заяви Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет във Варна.

Специален гост на церемонията бе вицепрезидентът на ВСУ “Черноризец Храбър” Яни Янев.

По статут отличията се присъждат всяка година по повод 24-ти май, но заради пандемията от COVID-19 тази година тържеството бе проведено в навечерието на Деня на народните будители.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии