Набират доброволци за маратон Варна

Набират се доброволци за организацията на Маратон „Варна“, който ще се проведе на 7-ми ноември в морския град. Желаещите могат да се запишат https://forms.gle/Ec93KS9hCmPacsQJ7. Необходими са около 130-150 души, които ще оказват съдействие при обезпечаване на трасето – опъване на ленти, насочване на хора към пунктовете за пресичане на трасето и прибиране на лентите; обща работа в базата на събитието; подготвителни работи – раздаване на листовки и подпомагане на записването.

Доброволците трябва да са над 16 години, а по-малките с пълнолетен придружител (родител, треньор, учител). Те трябва да са комуникативни, готови за работа в екип, да приемат с отговорност поставените задачи. Записването е до 4-ти ноември, включително, а на 2-ри и 3-ми ноември са насрочени срещи за инструктаж в Юнашкия салон.

В деня на маратона доброволците ще са ангажирани от 7.00 ч. сутринта до около 15:30-16.00 ч. Организаторите осигуряват пакет с храна, брандирана тениска, инструктаж, сертификат и дъждобрани при лошо време. В маратон “Варна” се очакват състезатели от най-големите лекоатлетически клубове в страната и атлети от най-силните нации в маратонското бягане – Кения, Етиопия, Мароко. Освен класическата дистанция от 42,195 км състезанието предлага още две по-леки дисциплини – 10,5 км и 21 км. Заради пандемията от Covid19 няма да има традиционният градски крос от 2 км, съобщават от дирекция „Спорт“ към Община Варна.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии