Тютюн за 160 000 лв. е иззет при специализирана полицейска операцията в област Варна

В хода на операцията е задържан 50-годишен варненец, в чийто автомобил са намерени и иззети около 70 кг. нарязан тютюн без акцизен бандерол. При последвалите действия по разследване на случая е претърсен частен имот в с. Невша, където са намерени и иззети допълнителни количества нарязан тютюн – 150 кг и 15 бали ненарязани листа, две машини за рязане и електронна везна. Общото количество на иззетия тютюн без бандерол е 800 кг на стойност около 160 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването се наблюдават от прокурор от Районна прокуратура – Варна. 50-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа.

Петима мъже на възраст 28 г., 27 г., 21 г. и двама на 19 г. от Дългопол са задържани със значителни колечества наркотични вещества. На 13 адреса в града и общината са намерени и иззети  1522,82 гр. марихуана, 556,72 гр. метаамфетамин, 99 бр. таблетки екстази, множество мобилни телефони, електронни везни и голяма сума пари. Мъжете са задържани за срок до 24 часа, а в последствие за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. По случая се води досъдебно производство, на извършителите са повдигнати обвинение по чл. 354А, ал.1 от НК.

В с. Червенци, общ. Вълчи дол, при операцията е задържан 36-годишен мъж, добре известен на органите на реда и осъждан. В дома на мъжа и в него самия са намерени и иззети общо 3476 гр. суха тревиста маса – марихуана, 43 бр. пакетчета със семена, електронна везна и мелнички. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии