Наркозависим бе осъден за серия кражби от супермаркети

В процедура на съкратено съдебно следствие с признание на вината, Районният съд във Варна осъди 32-годишен мъж за кражба на перилни препарати, извършена в условия на продължавано престъпление. На подсъдимия бе наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Самата кражба е осъществена, с три отделни деяния, извършени през непродължителен период от време – от 7 юли до 22 септември 2019 година. На три пъти през горепосочения период, от три различни магазина във Варна, подсъдимият отнемал кутии с гел-капсули за пране от популярни марки, които скривал в раницата си. През касовата зона преминавал, като не заплащал нищо или само стока с незначителна стойност. Престъпните деяния са установени при преглед на записите от видеоохранителните камери след поредния случай на кражба.

32-годишният мъж страда от наркотична зависимост и води скитнически начин на живот. Той е неосъждан досега. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии