И тази година Варна се включва в Световния ден на ходенето

Община Варна се присъединява  към инициативата Световен ден на ходенето, която ще се проведе на 31.10.2020, от 10.00 часа в района на х.Черноморец.

Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и се провежда за 28-ми пореден път. Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2020”. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Тази Година Световния ден на ходенето съвпада с деня на Черно море 31.10. По този повод Дирекция „Спорт“ съвместно с туристическите дружества в града организира поход до хижа Черноморец и почистване на плажната ивица. За всички участници са осигурени  чували, ръкавици и чорбата на Кака Жива. Организирана е и томбола с много награди.

Каним всички граждани на Варна  да се включат активно в мероприятието. Сборен пункт на спирката на автобус №60 пред ЖП гара за х.Черноморец в 8.40 часа на 31.10.2020 г.

При желание участниците могат да се включат и в някоя от следните групи:

  • 1-ва група: 9:24 ч., последната спирка на Ракитника/автобус № 60 тръгва от ЖПгара в 8:40 ч/.;

Ръководител:Васил Стоев

  • 2-ра група:10:00 ч. на паркинга пред хижа“Черноморец“;

Ръководител:Росица Димитрова

  • 3-та група:10:00 ч. от последната спирка на автобус № 17 в кв. Галата – групата ще премине пешеходно през х.Ветеран;

Ръководител:Красимира Хинева

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии