Преподаватели и студенти от ВСУ „Черноризец Храбър” работят по комуникационна стратегия за развитие на културния туризъм

Управлението на културния туризъм в община Казанлък обсъждаха студенти и преподаватели от магистърските програми „Реклама и връзки с обществеността в управлението на бизнеса“ и „Управление на културния туризъм“ във ВСУ “Черноризец Храбър“. Програмите са под ръководството на доц. д-р Георги Калагларски. В дискусията се включиха и специалисти от общинската администрация и експерти от регионалния музей и художествената галерия в града.

Поставен бе акцент върху реалната възможност за прилагане на новите социални технологии за популяризиране на историческите и културните дадености на района. Екип от преподаватели и студенти на двете магистърски програми ще разработи комуникационна стратегия за конкретни общини в Югоизточна България за развитие на културния туризъм – най-динамично растящият сегмент на туристическата индустрия през последните десетина години в света. Сегмент, в който всяка година участват стотици милиони хора по света, а организаторите получават огромни печалби.

В лекциите си проф.д.н. Евгений Сачев и доц. д-р Румен Драганов анализираха актуални теоретични постановки и изследвания, а презентациите на специалистите от общината допълниха палитрата от възможности на  Казанлък за утвърждаване като център на културия туризъм в този район на страната. Посетени бяха тракийската гробница край града, музея на розата, историческия музей и градската галерия. В проявите участваха и бивши възпитаници на двете магистърски програми, които вече са изявени специалисти и ръководят творчески процеси в града.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии