Студенти и преподаватели от МУ-Варна се включиха в кампания за превенция на инсулт

Във връзка с отбелязването на Световния ден за борба с инсулт на 22 октомври в южния двор на УМБАЛ „Света Марина”- Варна, студентите от Студентски танцов състав „Диана”, заедно с колеги и приятели от МУ-Варна изтанцуваха традиционно българско хоро. Доброволците се включиха с голямо желание в инициативата, чието мото тази година е “Присъедини се към движението!”.

Световният ден за борба с инсулт се провежда на 29 октомври и има за цел да подчертае сериозността на заболяването и високата му честота. Организаторите апелират обществеността да се включи към глобалната танцова верига, за да се повиши физическата активност и чувствителността към значимостта на инсултите за общественото здраве!

Необходимо е повишаване на информираността на всички за ранните симптоми на инсулта, възможностите за превенция и лечение, както и осигуряване на по-добри грижи за преживелите мозъчен инсулт. Инсултът е водеща причина за смърт и увреждане в световен мащаб. Добрата новина е, че почти всички инсулти могат да бъдат предотвратени! Физическата активност помага да намалим риска си за инсулт.

Ето защо Ви каним да се присъедините към световната инциативата за движение (MoveMent) и да станете част от най-голямата танцова верига в света на 29 октомври 2020 г. #WorldStrokeDay

Как да се включите в движението MoveMent:

  • Стъпка 1: Покажете ни най-забавните си движения! Танцувайте така, все едно никой не ви гледа. Направете танц с четири движения. Покажете Ваш собствен или фолклорен танц. Можете да използвате и специалните движения предложени от кампанията.
  • Стъпка 2: Запишете видео как танцувате с вашия мобилен телефон. Танцувайте сами, с приятели, на работа или с някой, който е преживял мозъчен инсулт. Направете го в дома, на работа, на открито или където прецените.
  • Стъпка 3: Споделете видео с вашия танц в социалните мрежи, като отбележите трима приятели със следното съобщение: „Аз приех предизвикателството за танц на @WStrokeCampaign, за да повиша осведомеността за инсулт и неговата превенция. Споделям и предизвиквам да се включат @Приятел1 @Приятел2 @Приятел3. Започнете вашия танц с последното движение на моя танц. Добавете трима Ваши приятели, които да продължат веригата от танци. Присъединете се към #JoinTheMoveMent, за да намалим риска за инсулт!
  • Стъпка 4: Споделете вашето видео или линк към него на е-mail: [email protected]

viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии