31-годишният мъж от Варна, разпространявал наркотици и заловен с големи количества, получи осъдителна присъда

Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за държане с цел разпространение на марихуана в особено големи размери, както и за отглеждането  на растения от рода на конопа се призна за виновен и сключи споразумение с Окръжната прокуратура, което е било одобрено от състав на Варненския окръжен съд.

Така наказателното производство срещу 31-годишния Милен М. е било прекратено. За отглеждането на 24 растения от рода на конопа с тегло над 7,5 кг, от които суха маса 1,353 кг, в местността Липов път край село Яребична подсъдимият приел да търпи наказание лишаване от свобода за срок 1 година и 11 месеца, което на основание член 66, ал. 1 от НК е било отложено с изпитателен срок от 4 години. Стойността на намерените и иззети растения, отглеждани от Милен М., е 45 393 лева.

Криминалисти от ОДМВР – Варна задържаха 31-годишен за разпространение на наркотични вещества

За престъплението по член 354а, ал. 2 от НК – държане с цел разпространение на марихуана в особено големи размери / близо 9 кг на стойност 53 534 лева/, подсъдимият 31-годишен мъж бе осъден на 2 години и 11 месеца с изпитателен срок от 5 години. Така съдът му определи да търпи по-тежкото от двете наказания, а именно това за държането на марихуана в особено големи размери с цел разпространение.

В тежест на Милен М. са и направените по делото разноски в размер на 928 лева.

Веществените доказателства по делото – препарати, чували с марихуана, сушилник, мелница, влагоуловител и др., се отнемат в полза на държавата.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и със силата на присъда.


viber

Total
0
Споделяния
1 comments
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии