Изложба СТОлетието в СТО кадъра на ИУ – Варна

ИУ-Варна кани на тържественото откриване на документалната изложба „СТОлетието в СТО кадъра – Икономически университет – Варна от 1920 г.“. Събитието ще се проведе на 20.10.2020 г. от 11.00 ч. на алеята до Слънчевия часовник в Морската градина на Варна.

Проектът „СТОлетието в СТО кадъра – Икономически университет – Варна от 1920 г.“ се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна и е в направление 2.1. „Визуални изкуства“. Той представлява документална изложба с архивни и съвременни фотографии, с копия на документи, свързани с историята на ИУ – Варна. Експозицията е посветена на 100-годишнината от създаването на първото висше икономическо училище в България и е едно от събитията в календара за отбелязването на вековния му юбилей „100 години – 100 събития“.

Изложбата ще бъде подредена на алеята до Слънчевия часовник в Морската градина в продължение на един месец до 19.11.2020 г. и ще е достъпна за всички граждани и гости на Варна. Специално за чуждестранните посетители текстовете в експозиционните пана са преведени на английски език. Идеята е академичната история да излезе извън затворените пространства на университетската сграда, за да може широката общественост да почувства и да се доближи до вековния академичен дух в една по-различна и достъпна градска среда. Проектът цели да покаже на младите хора и останалата публика значимата история на ИУ – Варна, както и водещата му роля за културно-просветния живот в града и страната.

Ще бъде отпечатан и юбилеен албум с умалени копия на експозиционните пана от изложбата, чрез който ще се съхранят най-ценните архивни и съвременни фотографии, свързани с историята на ИУ – Варна, ще се запази споменът от събитието.

В екипа за управление и изпълнение на проекта е постигнат баланс между служители от различни звена на Икономически университет – Варна. Ръководител на проекта е Елица Виденова, която е журналист и експерт „Връзки с обществеността“. Двамата експерти „Проучвания и анализи“ в проекта са Росица Заркова – ръководител на университетската библиотека, и Милена Комитска – експерт „Реклама“. Координаторът на проекта Миглена Станева-Тодорова е експерт „Програми и проекти“, а счетоводителят Галина Андреева е служител във Финансово счетоводния отдел на ИУ – Варна. Преводът на английски език на текстовете в експозиционните пана е дело на ст. преподавател Анета Стефанова от катедра „Западноевропейски езици“.

Допълнителна информация за проекта „СТОлетието в СТО кадъра – Икономически университет – Варна от 1920 г.“ можете да намерите тук.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии