Стартира безплатно обучение за начинаещи водолази във Варна

На 16 октомври 2020 г. стартира безплатен курс за водолази-любители в открити води. Обучението е с продължителност от седем дни, а в него ще могат да вземат участие 10 души на възраст над 18 години, без значение от пол и раса, етническа принадлежност или сексуална ориентация, физически здрави. Основно изискване за бъдещите курсисти е да имат умения по плуване, както и да бъдат с адресна регистрация на територията на гр. Варна и МИРГ „Варна, р-н Аспарухово-Белослав-Аксаково“.

Курсът ще се проведе от сертифициран инструктор от Scuba School International (SSI), по програмата „Водолаз в открити води”. Тази световно призната програма за сертифициране е в основата на Вашето приключение като сертифициран водолаз и база за по-нататъшно развитие. Персонализираното обучение се комбинира с упражнения във вода, за да сте сигурни, че имате уменията и опита, необходими, за да станете наистина уверени под водата. След успешното приключване на обучението, всеки курсист ще получи международен сертификат SSI Open Water Diver.

Обучението се реализира по Проект № BG14MFOP001-4.007-0007-C01, „Програма за обучение на водолази – любители и повишаване знанията за околната среда и “Синия растеж””, финансиран по СВОМР на МИРГ „Варна, р-н Аспарухово-Белослав-Аксаково“, финансирана по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020, финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство. Програмата ще даде възможност на курсистите да се гмуркат безопасно и ще повиши тяхната конкурентоспособност на трудовия пазар.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии