Районната прокуратура във Варна предаде на съд пътен хулиган за нанасяне на телесни повреди на двама варненци

36-годишният Емил Л. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна  за причиняване на леки телесни повреди на двама водачи на МПС по хулигански подбуди, изразяващи се в контузии на лицето, травматичен оток и ожулвания, които са обусловили временното разстройство на здравето им, неопасно за живота. Подсъдимият, който е с висше образование и е неосъждан, ще отговаря пред Варненския районен съд за престъпление по член 131, ал. 1, т. 12 от НК.

На 27 ноември 2019 г. единият от пострадалите излязъл на разходка с приятелката си с автомобила й „Ауди“. Колата управлявало момичето. Около 19,20 часа същата вечер те спрели на червен сигнал на светофара на кръстовището на ул. „Антим Първи“ във Варна, като прозорецът бил отворен, тъй като пострадалият пушел цигара. Двамата водели разговор и в момент от него момчето се засмяло.

До тях изчаквал зеления сигнал на светофара автомобил „БМВ“, управляван от подсъдимия Емил Л. 36-годишният мъж слязъл от колата си, отишъл до отворения прозорец на  другия автомобил и попитал пострадалия много ли му е смешно. След това го хванал за дрехата, обърнал го към себе си и с юмрук му нанесъл силен удар в лявата част на лицето, под окото. Всичко станало толкова бързо, че пострадалият не успял да реагира. След този инцидент подсъдимият Емил се качил невъзмутимо в колата си и потеглил. Въпреки бързината, с която се случило пътното хулиганство, момичето и удареното момче успели да запишат номера на автомобила и подали сигнал в полицията.

В социалните мрежи намерили извършителя на пътното хулиганство, както и снимки на автомобила му и отправени закани към други граждани. Имало и снимка на подсъдимия Емил и на колата му.

Няколко месеца по-късно – на 16 февруари тази година, вторият пострадал от агресивното поведение на Емил шофирал автомобила си. До него на предната седалка пътувал негов приятел. Тъй като бил млад водач, спазвал стриктно правилата за движение. Около 18,40 часа колата на пострадалия пътувала по бул. „Девня“. Движел се след автобус, намалил скоростта на автомобила си, за да премине през тъй наречените „легнали полицаи“.

В този момент бил задминат от „БМВ“-то на Емил, който няколко пъти присветнал с фарове преди това. На кръстовището през басейн „Приморски“ Емил слязъл от колата си, приближил се до шофьорската врата на пострадалия и я отворил. „Дръж се по-сериозно“, казал на слисания водач и му стоварил юмрук в лицето, придружен с няколко ритника в хълбока и крака. Подсъдимият бил видимо нервен, превъзбуден, което направило силно впечатление на ударения мъж и неговия приятел. Не  били достатъчни само ударите в лицето и ритниците в тялото. Емил се изплюл върху водача.

Заключенията на съдебномедицинската експертиза е, че Емил Л. е причинил две леки телесни повреди на пострадалите от хулиганските му действия на пътя. Безспорно е установено, че поведението на подсъдимия е било изцяло предизвикателно, хулиганско и извършено пред свидетели и на публично място, като действията му са били продиктувани от стремеж да покаже неуважение към обществото.

 


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии