37-годишен варненец бе осъден за ползване на преправена шофьорска книжка

Съдът одобри внесено от прокуратурата споразумение, с което 37-годишен мъж от Варна се признава за виновен в съзнателно ползване на преправен официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство. Деянието е наказуемо  по чл.316 от Наказателния кодекс.

Българинът е бил засечен с фалшивия документ при проверка на германски полицейски служители в Берлин на 24 декември 2017 г. Пред служителите той съзнателно се ползвал от преправен официален документ – шофьорска книжка, издадена от МВР-Варна на името на друго лице, като била променена годината на издаване и придаден вид, че е на името на подсъдимия. За самото съставяне на документа от него не може да се търси наказателна отговорност.

Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, 37-год. подсъдим следва да търпи наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от 6 месеца. Съдебният акт е окончателен.

 


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии