Тази сутрин започна заседанието на Общински съвет-Варна

Осмото заседание на Общински съвет-Варна започна днес в 9:00 часа в зала „Пленарна“. То се състои при спазване на противоепидемичните изисквания в съответствие с издадени заповеди и ще се излъчва онлайн през сайта на местния парламент.

В предварителния дневен ред са включени 15 точки. Една от тях е разглеждане на годишните финансови отчети на общинските лечебни заведения и дружества.

Сред темите, които ще обсъждат съветниците, е изграждането на леко метро във Варна. Общинският съвет ще реши дали да бъдат отпуснати средства за финансиране на началните етапи на проекта – предпроектни проучвания, определяне на терен за депо и др.

Друга точка е одобряване на допълнителни средства за основен ремонт на пътни връзки, фактически свързани с бул. „Васил Левски“. На гласуване ще бъде подложено и предложението за отпускане над 200 хил. лева за изграждане на техническа инфраструктура в селищно образувание Добрева чешма.

Приемането на актуализирана икономическа рамка на обществения градски транспорт във Варна също присъства в дневния ред. Съветниците ще решат дали да дадат съгласието си за теглене на банков кредит за нуждите на „Градски транспорт“.

Общинският съвет ще гласува и номинациите за награда „Варна“ за ярки постижения в областта на културата. Приемането на нов статут за определяне на годишни поименни награди на Община Варна за студенти от варненските висши училища също ще бъде разгледано на днешното заседание.

В дневния ред фигурира отпускането на еднократни социални и здравни помощи. Съветниците ще решат колко двойки от Варна да бъдат подпомогнати със средства от общинския бюджет за инвитро процедури.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии