С тържествен водосвет и прерязване на лента беше открит реновираният блок № 2 на студентските общежития на Икономически университет – Варна

Снимка: ИУ – Варна

Официални гости на церемонията бяха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, областният управител на област с административен център Варна Стоян Пасев, председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов, Петя Проданова – кмет на район „Приморски“ в Община Варна, Лилия Христова – директор на Дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, Виктор Бузев – главен архитект на Община Варна, свещеник Цветан Флоров и свещеник Стойко Стойков от името на Негово високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров, както и академичното ръководство на висшето училище.

Проф. д-р Евгени Станимиров благодари на Министерството на образованието и науката и лично на министър Вълчев за изключителната подкрепа при реализацията на проекта за реновиране на студентските общежития.

Министър Вълчев поздрави присъстващите студенти и служители с вековния юбилей на ИУ – Варна и увери, че сред приоритетите на МОН и занапред ще бъде стремежът за осигуряване на добри битови условия за младите хора и повече места за тях в общежитията.

Студентските общежития на Икономически университет – Варна се намират на ул. “Брегалница” № 65 – бл. 1 и бл. 2. Настаняването в тях се извършва съобразно Наредбата за ползване на студентските общежития и столове, приета с ПМС № 235 от 25.09.2008 г. обн. ДВ. бр. 86 от 03.10.2008 г., изм.ДВ.бр.79 от 6.10.2009 г. Ежегодно се извършва класиране на студентите, кандидатствали за общежитие, въз основа на успеха им от предходната учебна година, а за новоприетите студенти се отчита балът им от кандидатстудентския прием.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии