Отпускат над 200 хил. лева за инфраструктура на Добрева чешма

Над 200 хил. лева ще бъдат осигурени от бюджета на община Варна за изграждане на техническа инфраструктура в селищно образувание Добрева чешма. Решението беше взето с пълно единодушие на днешното заседание на местния парламент.

Броят на живущите на територията на селищното образувание постояно нараства, въпреки слабо изградената техническа инфраструктура – улици, улично осветление, водоснабдяване и канализация. Затова Община Варна предприема действия за изграждане и ремонт на пътната мрежа и подобряване на средата в района.

145 хил. лева с ДДС са предвидени за изготвяне на инвестиционен проект и на доклад за съответствие за основен ремонт на възловите улици „Орфей“ и „Зевс“. 52 хил. лева ще струва разработването на проекти за изграждане на пътища в селищното образувание.

С пълно единодушие съветниците гласуваха също Община Варна да осигури средства за модернизация на НЧ „Петко Р. Славейков 1928“ в ж.к. „Владислав Варненчик“. От местната хазна ще бъдат отпуснати до 148 хил. лева за дофинансиране на проекта, който   се реализира основно с европейски средства.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии