Осъдителна присъда за неправоспособна водачка, причинила смъртта на пешеходец на пешеходна пътека във Варна

29-годишната неправоспособна водачка Розалина М. получи осъдителна присъда от състав на Варненския окръжен съд, който я призна за виновна за причиняване по непредпазливост смъртта на пешеходец на пешеходна пътека. Делото се разгледа при условията на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимата призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна.

Съдът й наложи наказание 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, които намали с една трета заради съкратената съдебна процедура, като й наложи наказание 3 години лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено на основание член 66, ал. 1 от НК с изпитателен срок от 5 години.

Престъплението по член 343, ал. 3, буква“б“ от НК е извършено на 6 септември 2018 г. При управление на автомобил „Мерцедес“ подсъдимата Розалина М. нарушила правилата за движение по пътищата и на пешеходна пътека причинила смъртта на 84-годишен пешеходец. По време на разследването се оказало, че водачката управлява автомобила, без да има необходимата правоспособност.

В тежест на осъдената са и направените по делото разноски в размер на 950 лева.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии