Осъдиха 19-годишен младеж от Варна за грабеж

Варненският районен съд одобри споразумение, с което на 19-годишен бе наложено условно наказание за извършен от него, като непълнолетен,  грабеж през ноември 2018 г. над продавачки в магазин от широкия център на Варна. Подсъдимият бе осъден на шест месеца лишаване от свобода, отложено с 1 година и 6 месеца изпитателен срок.

Вечерта на 23 ноември 2018 година, непълнолетният, на връщане след втора смяна от училище, решил да извърши грабеж на оборотни средства от хранителен магазин, където знаел, че на смяна работят жени. Без да сподели намеренията си, той накарал свой съученик да купи нещо дребно от набелязания магазин, за да разбере дали в магазина има хора. След като се убедил, че вътре няма клиенти, влязъл, облечен в анорак с качулка, като заплашил с носения от него въздушен пистолет двете продавачки край касата, хвърлил черна торба на щанда и им наредил да  слагат вътре оборота.

Последвал отказ, а една от продавачките опитала да измъкне пистолета от ръцете му, при което част от него се счупила.  Непълнолетният успял да бръкне в чекмедже под щанда и да измъкне от там сума от 560 лев, след което побягнал.  Собственикът на обекта, който бил във друго вътрешно помещение подгонил грабителя, но не могъл да го настигне и подал сигнал в полицията.

Младежът е с чисто съдебно минало. Нанесените от грабежа имуществени щети към момента са обезпечени. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии