МУ – Варна печели Летните спортни игри

Дванадесет университета от цяла България участваха в деветите Летни университетски спортни игри, организирани от Асоциацията за университетски спорт „Академик“. Те се проведоха в началото на септември в спортен комплекс „Аквалайф“ – Кранево. За първи път МУ – Варна, е комплексен победител в това състезание. Спортовете, в които мериха сили студентите, са плажен футбол, плажен волейбол, плажен тенис, тенис на маса, баскетбол 3 х 3, плуване и плажна щафета, която включва елементи от всички спортове.

Най-убедителни в надпреварите бяха плувците, които завоюваха медали във всяка от дисциплините. Студентите от МУ – Варна спечелиха и двете щафети (4 х 50 м смесена и 4 х 50 м съчетана). Отлично беше представянето и на футболистите, които за първи път стават шампиони в тази спортна проява. Във волейбола студентите от МУ – Варна завоюваха второ място и при жените, и при мъжете. В баскетболната надпревара отборът на мъжете грабна сребърен и бронзов медал.

В надпреварите по тенис на маса мъжете се класираха на второ и трето място. В плажната щафета МУ – Варна участва с два отбора, като отбор 1 показа истинско превъзходство над всички останали и безапелационно стана шампион. Това е пореден голям успех за студентите от МУ – Варна, които въпреки сложната епидемична обстановка и факта, че тренират извън залите на Университета от 13 март досега, успяха отново да постигнат зашеметяващи резултати.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии