Задържаха мъж след възникването на пожар в сухи треви и храсти в жк “Вл. Варненчик”

От пожарната служба в област Варна информират, че на 22.09. т.г., е получен сигнал за пожар, възникнал в тревни площи в ж.к. «Вл. Варненчик», за който е установено, че има повече от едно огнища. На място е установен и задържан за срок до 24 часа мъж на 31 г. от Варна, известен на МВР, чиято съпричастност към възникването на инцидента се изяснява. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна.

2 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 22.09. т.г., около 19:20 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в м-ст «Сотира». Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието се изяснява. Унищожени са мебели и домашно имущество, електрически уред, опушени са 20 кв. м стени.

На 21.09. т.г., около 20:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в кухнята на апартамент, намиращ се във Варна. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е неправилно използване на нагревателен уред – забравена мазнина на котлона. Опушени са 3 кв. м стени.

11 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци, в бараки;

3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии