Пробация за мъж от Синдел, нарушил предписание за карантина

56-годишен мъж от Синдел бе осъден за нарушаване на мерки за карантина по време на обявено извънредно положение в страната – престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на постигнато в съдебна зала и одобрено от Районен съд – Варна споразумение,  на подсъдимия бе наложено наказание „пробация“. В продължение на 10 месеца той ще подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 10 месеца.

На 17 април тази година, след пристигане с полет от Берлин до летище София, на основание издадено предписание от Столична регионална здравна инспекция, подсъдимият бил поставен под задължителна 14-дневна карантина във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19. Той посочил адрес, където трябвало да изпълнява карантинните мерки и да не напуска жилището, но на 20 април 2020 г. нарушил противоепидемичната мярка, предприел пътуване с лек автомобил и се придвижил до друг адрес. Нарушението било засечено при проверка от полицейски патрул.

56-годишният мъж признава вината си и е съгласен с параметрите на наложеното със споразумението наказание. Съдебният акт е окончателен.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии