8 години затвор при строг режим за 30-годишен за опит за убийство и кражба

30-годишният Теодор И., който е бил предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за опит да умъртви 85-годишния В.К. и за кражба на вещи от дома му, за да прикрие следите си, бе осъден днес на 8 години лишаване от свобода, които ще търпи при строг режим. Състав на Варненския окръжен съд потвърдил и мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на признатия за виновен.

Подсъдимият, който е с чисто съдебно минало, и жертвата му се запознали по обява във вестник. Възрастният мъж притежавал собствено жилище и решил да го прехвърли на младо семейство срещу задължението то да се грижи за него. Преди да вземе това решение, 85-годишният човек пуснал в апартамента си жена, която обитавала една от стаите.

Семейството на подсъдимия Теодор живеело в къща, но не плащало редовно наема и собственикът поискал да се изнесат. Докато търсел обява за друго жилището под наем през месец май 2019 г., Теодор попаднал на обявата на стареца. Свързал се с възрастния мъж и заедно със свой познат го посетили в дома му. На следващия ден В.К. поискал да се запознае със съпругата и двегодишното дете на Теодор. По време на срещата старецът заявил, че е решил да им прехвърли апартамента си срещу издръжка и гледане.

На 12 май по обяд младото семейство пристигнало в апартамента на възрастния мъж. В един момент 85-годишният В. направил неприлично предложение на Теодор – да остави вечерта жена си с него, за да осъществи интимен контакт с нея. Щом седнали на масата да обядват, В.К. започнал да пуска ръка към съпругата на подсъдимия. Теодор видял това и направил забележка на стареца, но той продължил с действията си. Младият мъж решил да го убие. Предприетите от Теодор действия  били разгадани от съпругата му. Тя взела детето и отишла с него в близкия магазин.

С усукана хавлиена кърпа Теодор се опитвал да удуши стареца, после го ударил с дебел учебник. Възрастният мъж паднал на земята и с ръце подсъдимият продължил да го души, удрял го с ръце по главата и тялото. Щом съпругата и детето му се върнали в апартамента, Теодор решил, че е умъртвил дядото.

Издаден звук от лежащия на земята възрастен мъж бил дочут от съпругата му и Теодор се върнал обратно, за да довърши  замисъла си. Когато решил, че е удушил стареца, събрал всички предмети, по които смятал, че е оставил следи. Взел и както и портфейла на дядото, в който имало 1050 лева, и заедно с детето и жена си напуснали апартамента.

Възрастният човек било открит на следващия ден от наемателката. Тя уведомила синовете на В.К. Пострадалият бил откаран в болницата, където по-късно починал. Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по делото, показала, че смъртта на възрастния мъж е настъпила от остър възпалителен процес, довел до обостряне на хроничните му заболявания.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на въззивна проверка в Апелативния съд.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии