За първи път учители от “Заедно в час” ще преподават в област Варна

На снимката: Новият випуск учители в програма “Нов път в преподаването”

Четирима учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” ще преподават в област Варна от началото на новата учебна година. За първи път от своето създаване през 2010 г. програмата работи с училища партньори в област Варна. Новите учители ще работят в ОУ “Христо Ботев” Варна, СУ “Васил Левски” във Вълчи дол и СУ “Димитър Благоев” в Провадия.

Новите учители ще преподават по едни от най-търсените предмети английски език и информационни технологии. Те са подбрани сред близо 3000 кандидати и сериозен тристепенен процес от интервюта и центрове за оценяване. Преминали са през интензивно предварително обучение, практическа лятна академия с ученици и са подготвени да преподават съобразно всички законови изисквания за педагогическите специалисти в страната. В областта имат възможност да започнат още преподаватели, участници в програмата “Нов път в преподаването”. За тях училищата в областта могат да кандидатстват на сайта на “Заедно в час”.

Фондация „Заедно в час“ работи дългосрочно за осигуряване на качествено образование за всяко дете, като развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. Всички участници в програмата на “Заедно в час” отговарят на .

През последните 10 години повече от 400 нови учители преминават през програмата “Нов път в преподаването” на организацията. В рамките на две години те получават подкрепа да преподават в училища с ученици от уязвими общности и да опознават пряко предизвикателствата в образователната система. Над 80% от възпитаниците на програмата продължават да работят в образованието дългосрочно като учители, директори, образователни експерти и др.

През тази година (2020) Фондацията започна и нова двугодишна програма “Училища за пример” за цялостна подкрепа и професионално развитие на училищни екипи. Тя ще подкрепя училищата в разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик. Участниците в първия випуск са 26, като две от тях са от гр. Варна – ОУ “Йордан Йовков” и VII СУ “Найден Геров”.

През новата учебна година над 150 учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” ще преподават в 18 области на България. За първи път учители от програма “Нов път в преподаването” ще има в областите Варна, Бургас, Търговище, Шумен, Сливен и Ямбол. Новите мотивирани учители, които влизат за първи път в класните стаи, са 112 и са част от десетия випуск на организацията. Те се присъединяват към 39 свои колеги, които продължават втората си година в училище.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All. 


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии