Приключението “Чудобой” се проведе при изключителен интерес

СК “Чудните скали” Варна и Велоклуб УСТРЕМ организираха за 7-ма поредна година едно различно състезание с множество и разнообразни по характер спортове и предизвикателства. Събитието се проведе в неделя (13.09.) в района на природната забележителност “Чудните скали” и яз. “Цонево”, до с. Аспарухово, общ. Дългопол.

Рекордният брой от 58 отбора от по двама души, разпределени в три отделни категории – „Елит“, „Хоби“ и „Айляк“, застанаха на старта. За разлика от сухото и горещо време в предходните дни, в стартовия ден температурите бяха значително по-прохладни и позволиха на участниците да се насладят напълно на предизвикателствата, пред които се изправяха. Спортисти, ентусиасти или просто любители на изживяванията сред природата показаха умения в различни спортни дисциплини като катерене, колоездене, бягане, гребане с каяк, плуване, спускане на рапел, самоизвличане, ориентиране с карта и компас, творчески и интелектуални задачи. Характерна част от надпреварата бяха и т.нар. Х-етапи, които са неизвестни на участниците до момента, в който не достигнат до тях, и както и предни години доста ги поизпотиха до намирането на вярното решение. Въпреки трудностите и натрупаната умора обаче, усмивките не слизаха от лицата на участниците дори и след пресичането на финалната линия.

Точно това е и основната идея на „Чудобой“ – да бъде различното състезание, в което не само да събере любителите на приключения на едно място, но и да помогне участниците да научат нови и полезни за тях неща, да се докоснат за първи път до различни видове спортове, да преодолеят страховете си, да се научат на взаимопомощ и да работят в екип, и всичко това да се случи в условията на приятелска атмосфера, весели и усмихнати хора!

Събитието беше организирано с подкрепата на Кметство с. Аспарухово, “Декатлон” България, Магазини “Стената”, “Жълто”, “Harmonica”, “Frudada”, “Tracksport.eu”, “Нависоко”, “EsseTerre”, “BaseCamp”, “Sign Sport”, “МиК магазин”, “Edelrid”, “Julbo” и други.
И разбира се – ДоброБойците – всички тези усмихнати и жертвоготовни хора, подкрепящи, осигуряващи, надъхващи и окуражаващи състезателите, работили до последно в изминалите седмици, без които Чудобой нямаше да бъде същият.

Класиране и гпс-проследяване на отборите

Информация за събитието

Организатори на събитието са СК “Чудните скали” Варна и Велоклуб “Устрем” – Veloclub “Ustrem”.

Източник: see.bg


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии