СУ “Гео Милев”-Варна посрещна първия учебен ден

За 40-ти път Средно училище „Гео Милев“- Варна тази година тържествено отвари врати, за да посрещне учениците. Празничното откриване е само за първокласниците и учениците от осми клас, които за първи път прекрачват прага на училището. Заради мерките за безопасност, свързани с Ковид 19, останалите ученици ще влязат в учебното заведение по-късно, по предварително установен ред.

Директорът на училището Албена Павлова пожела на учениците успешна и присъствена учебна година и благодари на родителите за съпричастността и доверието.

Учениците, които повече от половин година отсъстваха от училище, ще бъдат посрещнати с нови спортни площадки с игрище, фитнес на открито и тенис маси, финансирани от община Варна. Допълнително с помощта на родителите е изградена лекоатлетическа писта.

Няколко класни стаи са обновени с нови мебели в цветовете на училището, а специално аранжирани ученически рисунки украсяват пространството между етажите.

По Национална програма “Осигуряване на съвременна образователна среда“ са спечелени средства за създаване на интегрирана лаборатория за експериментална дейност по физика и химия. По същата програма започва изграждане на площадка по безопасност на движението със светофари, пътна маркировка и знаци, за най-малките ученици.

„В разбиране на различието. Заедно да прочетем и сътворим“ е името на проекта, финансиран от община Варна, по който ще работи училището тази година. Заедно с участието на родителите ще се реализира и проект по Национална програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“.

С два нови международни проекта по програма „Еразъм+“ ще започне учебната година. Проектът „ACTIVE “ е свързан с медийната грамотност, безопасния интернет, правата на децата, участието им в доброволчески инициативи. Вторият проект „STEAMus“ отговаря на потребностите на учениците да развиват умения в точните науки, като свързват практиката с придобитите знания. Проектите са за учениците от гимназиален етап, а партньори са техни връстници от Естония, Испания, Италия, Полша, Германия и Унгария.

Учениците от прогимназиален етап за втора година работят по проекти по програма „Еразъм+“ с партньори от Испания, Латвия, Италия, Полша и Унгария. В очакване на възможност отново свободно да пътуват в Европа и да се срещнат с връстниците си, децата ще участват във виртуални дейности и он-лайн срещи.

Училищното ръководство определя като един от своите приоритети да продължи изграждането на доверие между учители, ученици и родители, което специалистите отчитат като един от важните компоненти, по време на обучението в променена среда. Сътрудничеството и доверието са гаранция за качествено обучение на учениците независимо дали е присъствено или дистанционно.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии