Старт на новата учебна година в ИУ-Варна

Днес бе даден старта на новата учебна академична 2020/21 г. в ИУ-Варна.

В обръщението си към първокурсниците ректорът на университета проф. д-р Евгени Станимиров постави акцент върху това, че в своя житейски и професионален път всеки разумен човек е добре да гледа поне в 5 посоки: НАЗАД – за да знае от къде е тръгнал, в какво е сгрешил и кое стои в основата на успеха му; НАДОЛУ – за да добие реална представа на какво е стъпил, къде е в момента, какво е постигнал, но и за да не се спъне по пътя; В СТРАНИ – за да вижда с кого се конкурира, но и кой е до него и го подкрепя; НАГОРЕ – защото дори да има надвиснали облаци, не трябва да се забравя, че над тях грее слънце и точно там са възможностите.

Екипът на ИУ-Варна изрази сърдечна благодарност за подкрепата от страна на Министерството на образованието и науката, на областната и общинската администрация, на партньори от бизнеса.

Едно от посланията на ректора към първокурсниците бе свързано с въпросите, които те си задават в момента по отношение на онова, което ги очаква. В тази връзка той сподели една мисъл от книгата с есета „Малкото е красиво“ на известния германо-британски статистик и икономист Ернст Шумахер. Той пише: „Навсякъде по света хората си задават въпроса: „Какво всъщност мога да направя?“ Отговорът е колкото прост, толкова и смущаващ. НИЕ МОЖЕМ … ДА РАБОТИМ ЗА ПОДРЕЖДАНЕ НА СВОЯТА КЪЩА! Указанията, от които се нуждаем за тази работа, не могат да бъдат открити нито в науката, нито в технологията. Те могат да бъдат открити в традиционната мъдрост на човечеството“.

Проф. д-р Евгени Станимиров пожела на всички студенти, преподаватели и служители да бъдат здрави, целеустремени, амбициозни, успешни и смислено различни.


viber

Total
0
Споделяния
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии