Томислав Дончев за евтаназията на животни: Рутинна мярка се превърна в политическа криза и всички вкупом станаха ветеринари

Краят на политическия сезон е турболентен, бурен и емоционален. Това коментира  вицепремиерът Томислав Дончев в предаването Панорама.

Това не е първият случай, при който на територията на страната прониква някаква зараза. Това не се решава за ден – два, коментира Дончев евтаназирането на заразения добитък. Случаят влезе в една друга плоскост – където е общественото милосърдие по отношение на животинките, които трябва да се евтаназират. Една такава твърда мярка се прави, за да се опази другия добитък. Мерките винаги са били такива от десетилетия насам, заяви Томислав Дончев.
Такава рутинна мярка се превърна в политическа криза и всички вкупом станаха ветеринари, коментира още той.
Кризата по отношение на доверието в институциите не е само българско явление, посочи той. Един политик не може да е експерт във всичко, каза той.
Има “режисьори”, които се опитват да дирижират политическия дневен ред, допълни той. Всеки ден формулата на стабилността е различна, смята още вицепремиерът.
По думите му една от функциите на властта е да обира тези луфтове на вина. В политиката има и емоции, не само структури, каза той.

Сподели
Share