Супер финансова новина: Родените преди 1978 година българи може внезапно да забогатеят! Трябва само да… /ПРОВЕРЕТЕ/

Добре е да проверят боновите си книжки от масовата приватизация, за да разберат дали им носят доходност, поясни Делян Добрев

Добре е родените преди 1978 година да проверят боновите си книжки от масовата приватизация, за да разберат дали им носят доходност. Това каза Делян Добрев, председател на парламентарната комисия по енергетика и член на комисията по икономическа политика и туризъм, цитиран от Фокус.

По думите му в България към момента има около 2,5 млн. души, които разполагат с акции от масовата приватизация и не знаят в коя компания са и дали им носят доходност.

„Много хора по време на масовата приватизация получиха бонови книжки с 25 000 лева и масово ги дадоха във фондове. Някои от тях излязоха пирамиди и хората си загубиха парите. Други обаче управляваха добре средствата на тези вложители и сега носят висока доходност на тези инвестирани бонови книжки. Почти всички ваши слушатели, родени преди 1978 г. вероятно имат акции от масовата приватизации с боновите книжки, които тогава се раздадоха, за които вероятно и не знаят в коя компания са, дали им носи доходност или не“, коментира той.

Делян Добрев препоръча хората да проверят в кои фондове са дали своите книжки, за да потърсят дивидентите си, ако имат такива.

Той припомни, че дивидентите се пазят 5 години назад по закон и след това остават в полза на компанията.

Източник: https://www.blitz.bg

 

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *