Седмица на водното спасяване започна във Варна

Седмица на водното спасяване започна във Варна и ще продължи до 21 юли. Това стана ясно на пресконференция на БЧК – Варна. Инициативата се организира за поредна година от Областния съвет на БЧК – Варна, дружеството на специалистите по водно спасяване към БЧК – Варна, както и Община Варна.

Във вторник, от 9.00 часа, пред хотел в курорта „Златни пясъци“ е предвидена демонстрация по водно спасяване на плаж – представяне инцидент с давещ се в зоната за отговорност на Спасителен пост и действия на спасителя за преодоляване на ситуацията.
От 13.00 часа в зала „Панорама“ 2 на РЗИ – Варна е предвидена лекция във Варненско лятно училище „Въведение в спешната помощ“, която ще бъде за студенти и млади лекари. Лекцията на тема „Спешна медицинска помощ при водни инциденти“ ще бъде водена от доц. д-р Димитър Ставрев.
Демонстрации по водно спасяване ще се състоят и в курортите „Св. св. Константин и Елена“ и „Камчия“. В рамките на Седмицата на водното спасяване ще се проведе и десетия турнир по водно спасяване на море за действащи спасители, в който ще участват спасители не само от Варна, но и от цялото крайбрежие. В петък е предвидена кръгла маса по проблемите на водното спасяване.
Източник: www.varna24.bg
Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *