Националите ни по ръгби за първи път се класираха в престижната дивизия „Трофи“

С  изключителен успех за българският национален отбор премина Европейско първенство по ръгби, което се проведе на стадион „Арена Созопол” миналия уикенд. България записа най-големия си успех в дисциплината ръгби 7, като се класира на второ място на европейско първенство „Конференция 1.

Участваха 12 отбора като финалистите се класират в най-горната ръгби дивизия – „Трофи“,

където за първи път отива и Националният отбор по ръгби на България.

Отборите се класираха в следните позиции: 1.Унгария, 2.България, 3.Словакия, 4.Малта, 5.Сърбия, 6.Норвегия, 7.Босна и Херцеговина, 8.Турция, 9.Монако, 10.Словения, 11.Черна гора, 12.”Ботев”- Бургас (който участва на мястото на Швейцария).  „Бургаският отбор  получи от Федерацията  уникалното право да участва на мястото на Швейцария и предизвика фурор като победи отбора на Монако. Лично настоявах момчетата ни да играят с отбори от световна величина и те достойно защитиха предоставения им шанс с тази победа“, каза  президентът на Българската федерация по ръгби Атанас Зафиров.

България домакинства за втора година на Европейското по ръгби. С последната победа на националния ни отбор все по-категорично заявяваме позиции и в тази вече олимпийска дисциплина.  Българската федерация по ръгби е декларирала готовност България да бъде домакин в един от двата турнира в дивизия „Трофи“. Дали това ще се случи, ще стане ясно през месец декември в Париж.

„След две домакинства на Европейското първенство – в Бургас и Созопол, и особено след това успешно класиране, пред нас стои реалният шанс да се превърнем в Балкански център на ръгби спорта. Имаме и съдействието на кметовете на морските общини“, допълни Зафиров.

Ето и тези които извоюваха този изключителен успех за Ръгби в България:

България Ръгби’7 – 2017; Сребърните :1. Ангел Вълков, 2. Алекс Тенев, 3. Цветостин Цветков, 4. Валентин Пеловски, 5. Димитър Коцев, 6. Николай Кръстев, 7. Виктор Илиев, 8. Ивайло Иванов, 9. Светослав Одаджийски, 10. Петър Николов, 11. Теодор Богданов, 12. Борис Тодоров

Настаняването на състезателите и логистиката бяха поверени на Елеван тур БГ, а „Арена Созопол“  впечатли организатори, спортисти и фенове с отлични условия на европейско ниво.

Източник: http://m.faragency.bg

 

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *