Националният музикален театър представя във Варна, най-доброто от света на мюзикъла

Специално за жителите и гостите на град Варна в тазгодишната праграма на Летния театър са включени две от емблематичните заглавия на единствения на балканския полуостров жанров театър в областта на класическата оперета и световния мюзикъл.

Националният музикален театър-София ще представи на 13 юли концерт-спектакъла „Най-доброто от света на мюзикъла” с най-популярните хитове от „Котки”, „Мис Сайгон”, „Чикаго”, „Булевардът на залеза”, „Исус Христос Суперзвезда”, „Моята прекрасна лейди” и др., в изпълнение на своите блестящи солисти, хор, балет и оркестър, под диригентската палка на Игор Богданов.

На 15 юли ще прозвучат едни от най-красивите мелодии на Йохан Щраус, събрани в оперетата „Една нощ във Венеция”с режисьор проф. Светозар Донев, спектакъл, който Музикалният театър е представял многократно с огромен успех на сцените в Австрия, Германия, Холандия, Швеция, Дания, Швейцария. В главните роли ще видите звездите на театъра – Александър Мутафчийски, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Пеньо Пирозов, Марияна Арсенова, Людмила Козарева, Денко Проданов, Деница Шопова, Еделина Кънева, Олга Михайлова, Весела Делчева, Румен Григоров и др. През следващата година Музикалният театър в София ще отбележи своя 100 годишен юбилей с грандиозни спектакли и концерти.

Акцентите ще бъдат Тържествен концерт, проследяващ историята на оперетния жанр в България, нова постановка на „Царицата на чардаша”, с гост-режисьор от Виена и с диригент баронеса Любка Биаджони, както и за първи път в България хитовото заглавие на сър Андрю Лойд Уебър „Фантомът на операта”. Заповядайте на 13 и 15 юли, от 21 ч. На сцената на Летния театър в гр. Варна, да се насладите на представленията на Национален музикален театър – София.

Билети на касите на Летен театър, Дворец на културата и спорта, както и онлайн www.eventim.bg.

Днес+

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *