Изящество от пясък! Започва юбилейното издание на пясъчния фестивал в Бургас, вижте с какво ще ни изненада (ВИДЕО)

Както всяко лято, седмица преди старта на фестивала, в Морската градина на Бургас тече трескава подготовка. Тази година обаче е по различна, тъй като това е 10-то юбилейно издание.

„Темата е „Пясъчни приказки“. Правим една ретроспекция на всички издания до този момент. Хората ще могат да видят знаковите композиции от предходните девет издания на фестивала претворени наново, с нов поглед и по нов начин“, каза директорът на фестивали и концерти към Община Бургас Димитър Маджаров.

През годините пясъчният фестивал се радваше на богато международно участие. Автори от цял свят идваха в морския град, за да творят, защото именно Бургас ги вдъхновява. Заради това Кевин отново е тук, отново да твори.

„Вече участвам за 5-та година и много харесвам България. Живея в Австралия, но Бургас много ми харесва. Харесвам климата, хората и атмосферата е доста приятна и правим наистина страхотни пясъчни проекти“, споделя скулпторът Кевин Крофър.

А за да може крайният образ да бъде достатъчно внушителен и интересен за публиката, българските автори залагат на креативност и разчупено виждане на даден сюжет. Приказният град е вече почти готов. Ще отвори врати в началото на юли и при хубаво време ще очаква своите гости до края на септември.

източник: http://bmt-news.com

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *