Страхотна програма във Варна за 1 юни, Деня на детето! Ето кога, къде и как да зарадвате малчуганите

Традиционно пъстро карнавално шествие с участието на деца от детски градини ще се проведе повод Деня на детето – 1-ви юни. Участниците са от  ДГ№4 „Теменужка“, ДГ№7“А.С. Пушкин“, ДГ№8“Хр. Ботев“, ДГ№3“Звездичка, ДГ№13“Мир“.

Карнавалното шествие започва от 10.45ч. от площад „България“, преминава по пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“ и завършва пред хотел „Черно море“. За малчуганите е посещение на Делфинариума с много изненади. Организатор на събитието е дирекция „Образование и младежки дейности“.

Детският празник ще бъде отбелязан и във варненския зоопарк. От 10ч. до 12ч. ще се проведе конкурс за рисунка на асфалт. Предвидени са интересни игри, сред които обстрелване на мишена с водни бомбички. За победителите са предвидени специални награди, съобщи директорът на зоокъта Иванка Стоянова.

Безплатно от деца ще могат да се ползват и общинските спортни бази. В развлекателния комплекс „Младост“ от 10ч. до 19ч. са предвидени тенис на маса и водно колело за децата с увреждания /задължително с придружител/.

На Ледената пързалка сесиите от 11-12ч., 12.30-13.30ч., 13.45-14.45ч. ще бъдат безплатни за малчуганите до 10г. /задължително с придружител/. От 19ч. спортният клуб „Ледени спортове – Варна“ организира традиционното си тържество, с участието на всички деца, които тренират в клуба с индивидуални и групови съчетания.

Безплатно ще се ползват още басейн „Делфини“ 1 коридор от 8-16ч.; плувен комплекс „Приморски“ – 1 коридор /в закрития басейн/ за деца над 10г. от 8-20ч.; ОСК „Аспарухово“ – 1 игрище футбол, волейбол и баскетбол от 8-20ч.; тенис кортове „Чайка“ – 1 корт от 8-16ч.

Мероприятия по случай Деня на детето организира и Фондация „Карин дом“. От 10ч.  в градинката пред дома започва детски празник с участието на потребители на социалните услуги. Децата ще пеят, танцуват и ще се забавляват заедно със свои близки и приятели, предвидено е и арт-работилница.

Също от 10 до 13ч. в бл.27 сдружение „Агенция за социално развитие – Вижън“ организира детско парти „Здравей лято“– рисунки с тебешири на открито, музикално-танцова програма и творческа работилница с участието на потребители на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания.

Детско парти, с викторина, танци, състезатели игри и почерпка ще бъде организирано от 15ч. в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Прегръдка“. От 14ч. в арт – салона на Радио Варна, “Фондация „Радост за нашите деца“ организира тематична творческа работилница под надслов „Нарисувай лято“.

Асоциация „Да съхраним жената“ в партньорство с Община Варна организира детски празник под надслов „Детство мое“ от 17ч. в градинката зад Операта с градинско парти, рисуване на открито върху платно и други.

petel.bg

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *