Бакърджиев: Иван Костов е демонът на демокрацията в България

Иван Костов е главорезът на СДС и демонът на демокрацията в България. Това заяви в студиото на Би Ти Ви бившият вицепремиер на Костов Евгений Бакърджиев. Според Бакърджиев Костов е провел масова чистка в СДС, като отстранил хората, които печелели изборите. Именно той започнал и цепенето сред сините.

Той участва заедно със Стефан Софиянски и Румен Христов в дискусия умира ли синята идея.

Нека не гледаме на СДС само като черупка, а като на идеи, много от които през годините се реализираха – къде с повече, къде с по-малък успех, каза Софиянски. Днес заради СДС сме член на ЕС и НАТО, има частна собственост и свобода. Той призна грешки най-вече в приватизацията и реформата в земеделието.

Безспорно всички имаме вина за спада на доверието в синята идея, няма какво да отричаме, заяви Румен Христов. Симпатизантите не заслужават това, което се случва сега, недай си боже да отнемат и сградата на „Раковски“ 134, това ще е най-големият удар, посочи той. СДС е излъчило 3-ма премиери, двама държавни глави, безбой много кметове и области, изброи той и добави: Но постепенно се рояхме и деляхме и се стигна дотук.

Ако 10 дена след изборите някой се е затичал да взема сградата на СДС, значи сме сбъркали приоритетите в държавата, каза още Бакърджиев. Той се обърна директно към служебния премиер Герджиков: Вземете мерки, не се проваляйте по този долен начин.

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *