Млада учителка е и един от най-добрите ММА бойци

27-годишната Анита Доганова е грижовна учителка в детска градина и един от най-добрите ММА бойци в своята категория, съобщава bTV.

„По-скоро ММА беше първото, любовта към дечицата дойде в последствие, когато започнах да го уча това нещо, когато го завърших, когато започнах да го работя”, казва Анита.

За дечицата, за които се грижи, казва: „Те са толкова спокойни, мънички, те са толкова чисти… При тях няма завист, няма злоба, няма омраза. Те просто те гледат с техните големите очи и чакат нещо да им кажеш, да ги погалиш, да ги прегърнеш”.

Грижите за децата й помагат да се възстанови след мачовете.

„В последния мач, в който победих преди известно време във Варна ми беше доста тежко, защото и мача беше доста тежък, много емоции, много щастие, много вълнение… Но когато дойдох при тях, всичко се успокои и започнах просто да си… да си продължа работата с тях”, разказва още 27-годишната жена.

За работата като детски учител тя смята, че е най-важното да обичаш децата и да обичаш работата си. Смята също, че е важно да говориш с малките и да играеш с тях.

Анита приема учителството като призвание и знае, че спорът е до време, но мисли, че има още доста време, за да се развива като ММА боец.

Тя била на 19 години, когато започнала с този спорт. Първо с бокс, а след това се влюбила в ММА. Не ходи на дискотека, рядко се среща с приятели. Нищо от това не й тежи. Родителите й я подкрепят. Приятелят й също е ММА боец.

Треньорът на Анита Ангел Караиванов пък разказва, че всеки път преди състезание в погледа на Анита среща и малко страх, и агресия в норми.

С агресия и тактика Анита ще излезе и на 19 ноември на колодрума в Пловдив, където световни ММА звезди ще премерят сили. А след това ще отиде на работа в детската градина. Така момичето със сини очи и огън в кръвта ще продължи да комбинира нежността и боя с лекота.

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *