Делян Добрев: Онлайн застраховката спестява между 20 и 40 лева

Кодексът за застраховането е минал само на първо четене. Между двете четения могат да бъдат правени промени. Една от най-съществените промени е да подкрепим забраната за онлайн застраховането. Това е основният интерес на потребителите, каза в предаването „Денят започва” по БНТ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
„Ако позволим онлайн застраховането, това означава, че застраховката ще стане е по-евтина – така ще паднат застрахователните брокери. Онлайн застраховката ще спести между 20 и 40 лв. от застраховката. Все още обсъждаме дали застрахователят ще има задължение да изпрати до потребителя стикер и писмен вариант на договора. Това ще струва 5 лв. допълнително. Дебатът е дали да се ограничим само до онлайн застраховането, или да стигнем и до спестяване на стикера. Комисията по финансов надзор се притеснява, че ако го няма стикерът, трудно ще бъдат контролирани застрахователите”, коментира Добрев и добави, че ефектът от стикера е много по-малък.

Той подчерта, че възможността да си купим застраховка по мрежата е един вид реформа. „Това не предизвиква допълнително разходи, оптимизира системата на застраховането и дава по-добра цена за потребителя”, посочи депутатът. /БЛИЦ

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *