Свобода за таксиметровите босове, ужилили държавата с 200 бона

Ерол Ешрефов и Иван Търпов остават на свобода с по 5 хиляди лева парична гаранция. Това реши преди малко Апелативен съд Пловдив. Делото се гледа по протест на Окръжна прокуратура срещу решението на Окръжен съд арестът на двамата таксиметрови босове да бъде сменен с парична гаранция. Ешрефов и Търпов са обвинени в неплащане на 200 хиляди лева корпоративен данък на държавата през 2012 и 2013 година.
Прокурор Андрей Атанасов изтъкна, че настоява босовете на жълтите коли да се върнат зад решетките, защото има опасност да извършат друго престъпление. За това сочат свидетелските оказания на много таксиметрови шофьори.

Веднага, след като били освободени от ареста, шефовете на пловдивската таксиметрова компания посетили служителката на фирма „Европа 1” ЕООД Христина Донева и са поискали печата на компанията си от нея.

Печатът е бил в „Европа 1”, тъй като фирмата на подсъдимите е превозвач на тази таксиметрова компания. По този начин могат да се манипулират документи, изтъкна прокурорът.

Адвокатите на подсъдимите подчертаха, че до момента по делото няма реални доказателства колко ДДС не е платено на държавата, няма експертиза, няма стоково-оценъчна оценка по случая. Прокурорът признал, че сам е правил сметките, заявиха адвокатите.

Съдът прецени, че няма опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление. Определението на съда е окончателно./БЛИЦ

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *