Как Радан се задави с „гнилата ябълка“ и запя прегракнало като ментора си от Драгалевци друга песен

Всички средства са позволени, когато целта е дискредитиране на институциите и държавата, превземане на съдебната власт и задоволяване на ламтежа за власт. Това е мотото на бутиковата партия на Драгалевския ментор Костов, подопечните му пионки Кънев и Иванов и съдружниците им по интереси – олигарсите Прокопиев и Донев и избягалият бивш банкер Василев.

Ченалова и Янева (и двете клиентки на прокуратурата) се оказаха удобна ракета носител, която целеше удар по държавността и сваляне на главния прокурор. По ченгеджийски скалъпен, с изпитаната схема „някой казал нещо за някой“, разпространяване на незаконни записи и удобно споменаване на имена, „Яневагейт“ не постигна целта си. Оказа се калпава ракета, програмирана нелепо от кукловодите й.

Присламчването и режисирането на „гнилата ябълка“ обаче от доскорошните й душмани, които предизвикаха отстраняването й от съда – ДСБ начело с Радан Кънев, министърът „Пинокио“ Иванов, платените „протестъри“, както и оплюващите я до съвсем скоро медии на кръга „Капитал“ и на олигарха Огнян Донев, буди само дълбоко отвращение. Тя се била пречистила, говорела истини, сега била знамето на промяната и трявало да се проверяват думите й. Така ни убеждаваха през последните седмици.

До днес сутринта.
Притиснат от спретнатия от правосъдния министър чутовен скандал с фалшифицираното писмо от Европейската комисия, което уж казвало, че главният прокурор трябва да бъде отстранен, и в опит да отклони бурята, която логично трябва да измете от политическата сцена самозабравилите се метежници, Радан запя по телевизията друга песен. Сега трябвало да повдигат обвинения на Янева и Ченалова и за корупция, а гнилата ябълка бранела не себе си, а някакъв мафиотски интерес, който стоял зад нея. Целта била да се притисне и рекетира главния прокурор, но не от реформаторите, Боже опази, а от някакви хора с интереси в съдебната система, които стояли зад Ченалова и й осигуравали гръб.

Радан съвсем се обърка. Излиза, че Ченалова, която до скоро олицетворяваше според реформаторите корупцията в съда, сега говори против корупцията, подбутвана от хората с интереси, които менажирали корупционно съдебната система. Тоест те я карат да говори против тях, за да рекетират така Цацаров.

Кой какво подбутва и кой против кого говори, знаят явно само Кънев и гуруто му Костов. За лъжливото писмо от Европейската комисия – нито дума.

А Ченалова вече не е удобна, тя пак се превърна в „гнила ябълка“, с която „реформаторите“ нямат нищо общо. /БЛИЦ

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *