Разпитват учители за ученик с раница, който тича към старата телевизионна кула

Полицията издирва младеж, който е заснет да тича 23 минути по бул. “Драган Цанков”. Това се случва на обяд на 2 юни, минути преди да започнат да вият сирените за Христо Ботев, съобщава „24 часа”.
16-годишният ученик Георги Игнатов вече е прободен смъртоносно и лежи на пейка в Борисовата градина.

Всички останали хора на видеозаписите стоят, а тичащият се появява откъм парка на бул. “Драган Цанков” близо до радиото и бяга 23 минути към старата телевизионна кула, където записът спира.

Човекът от видеото не спира и за миг, въпреки че не е облечен в спортен екип, и е видно, че не тича за здраве.

СДВР търси съдействие за изясняване на самоличността на мъжа, установен на кадри от видеозапис на камера. Той е издирван като свидетел на тежко криминално престъпление, извършено в столицата – с такъв текст МВР разпространи кадрите. Полицията моли гражданите да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото районно управление при гарантирана анонимност.

Подозренията на криминалистите са, че този младеж е или свидетел, или по някакъв начин е съпричастен към убийството на Георги в Борисовата градина.

Тъй като 23-те минути, за които издирваният е засечен от камерите за първи и последен път, са много за изминатия от него маршрут, полицията предполага, че или се е лутал в парка извън обсега на камерите, или таймерите на камерите не са синхронизирани спрямо верния час.

Цивилни полицаи обикалят гимназии и техникуми в София и показват записите на учителките с надеждата младежът да бъде разпознат.

След внимателен оглед на кадрите всеки учител се подписва, че не е разпознал свой ученик. Според полицейските профайлъри лицето от записа не е спортен тип и бягането му нагоре по наклона точно на обяд на 2 юни е най-малкото необичайно.

На една от снимките сякаш се вижда кръв по лицето му, но според експертите на МВР вероятно е отблясък и дефект от несъвършените камери. Младежът е обут в сини маратонки, светлосини джинси и кафява блуза, закопчана догоре в топлия юнски ден. Има и раница, която навежда на мисълта, че е ученик.

Криминалистите гледат записи от камери и извън Борисовата градина, за да стеснят кръга от заподозрени за убийството на 16-годишния ученик от софийската Национална търговско-банкова гимназия./БЛИЦ

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *